Бургерите изглеждат лесна храна, но има някои тънкости при приготвянето и сглобяването им, които е добре да се спазват, за да получите нещо наистина вкусно. 

Времето за готвене на телешката кайма е за прясно или старателно размразено говеждо. Цветът не е надежден индикатор за степента на изпичане на говеждото месо. 

Добре е да запечете и долната част на хлебчето отвътре. Направете го в грил тигана, след като там сте запекли каймата. Така хлябът поема от вкуса и ароматите на месото. 

Съставки

  • 1 бр. Домат
  • 2 листа Зелена салата
  • 4 бр. Сирене Чедър
  • 1 с.л. Сол
  • 1 бр. Яйце
  • 3 скилидки Чесън
  • 1/2 ч.л. Черен пипер
  • 300 г Гъби
  • 450 г Кайма от телешко месо
  • 4 бр. Питки
  • 200 г Краве масло

Начин на приготвяне

  • 1. Смесете говеждата кайма с яйцето, чесъна, нарязан на ситно, половината сол и черния пипер в голяма купа. Размесете всичко с ръка. Оформете топки с големината на топка за тенис. 
  • 2. Поставете ги в грил добре загрят на средна температура тиган тиган. Притиснете отгоре с дървена шпатула, докато станат плоски. Дебелината им трябва да е около 2 см. Запечете ги по 5 минути от всяка страна. 
  • 3. Нарежете гъбите по дължина на парчета с дебелина около 0,5 см. Сотирайте гъбите в маслото в дълбок тиган с дебело дъно. Внимавайте, когато ги разбърквате - целта е парчетата да останат цели. 
  • 4. Поставете парче зелена салата върху долната част на хлебчето. Отгоре сложете телешкия бургер, докато е още топъл. Поставете парче чедър, така че от топлината на изпечената кайма да се разтопи.  
  • 5. Върху сиренето сложете с лъжица от гъбите. Може да сипете от масления сос, който се образува при печене или да добавите майонеза.
  • 6. Затворете сандвича с горната част на хлебчето.