Апетитна комбинация, която ще завладее сетивата ви.

Съставки

  • 1-2 щипки Сол
  • 1 бр. Сок от лайм
  • 2 с.л. Олио
  • 50 мл Ябълков оцет
  • 60 г Кафява захар
  • 1/2 ч.л. Чили на прах
  • 30 г Печени бадеми
  • 30 г Тъмни стафиди
  • 50 г Джинджифил
  • 3 скилидки Чесън
  • 1 глава Червен лук
  • 1/4 бр. Папая
  • 1/4 бр. Ананас
  • 1 бр. Манго
  • 2 ч.л. Сол
  • 2 ч.л. Меласа
  • 1 с.л. Кимион
  • 2 с.л. Лимонов сок
  • 2 с.л. Бял винен оцет
  • 2 с.л. Захар
  • 1 бр. Морков
  • 1 глава Лук
  • 2 бр. Люти червени чушки
  • 1-2 с.л. Олио
  • 4 бр. Свински пържоли
  • 1 с.л. Олио

Начин на приготвяне

  • 1. Салцата се приготвя като почистените от дръжките и семенцата чушки се запиват в сух съд, към тях се наливат около 350 мл вода, готвят се 5–10 минути, след което се смилат, заедно с течността.
  • 2. Прибавят се нарязаните лук и морков, меласата, оцетът, захарта, кимионът, лимоновият сок и солта и всичко се смила.
  • 3. Месото се залива със салцата, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за 24 часа.
  • 4. След това се изпича върху намазана с олио скара на дървени въглища.
  • 5. Чътнито се приготвя като мангото, ананасът и папаята се почистват, обелват се и се нарязват на кубчета.
  • 6. Наситнените лук, чесън и джинджифил се запържват в олиото, докато омекнат леко.
  • 7. Добавят се стафидите, накълцаните бадеми, плодовете и се готвят на слаб огън за около 10 минути.
  • 8. Прибавят се захарта, оцетът, сокът от лайма, чилито на прах, сол на вкус и се готви още 10 минути.
  • 9. Месото се поднася с чътнито. Съвет: Плодовете за чътнито не трябва да се бъркат много при готвене, за да не се разкашкат.