Изкусителна идея за зеленчукови кюфтенца, поднесени с цедено кисело мляко, картофено пюре или зелена салата. Поднасят се по три кюфтенца на порция.

Съставки

  • 1 бр. Яйце
  • 1 щипка Сол
  • 1 с.л. Олио
  • 2 бр. Пресен чесън
  • 1 бр. Глава лук
  • 1 кг Спанак

Начин на приготвяне

  • 1. Спанакът се нарязна на ситно и се задушава с малко олио и сол, след което се пасира.
  • 2. Щом сместа изстине, се прибавят яйцето, настърганият лук и натрошеното на ситно кашу
  • 3. Омесва се \\\\\\\"кайма”.
  • 4. Оформят се кюфтенца, които се овалват, по желание, в галета, отгоре се забождат по няколко половинки кашу, и се изпържват от двете страни до пълна готовност.