Апетитно, вкусно, изкушаващо!

 

Съставки

  • 50 г Краве масло
  • 50 г Черен шоколад
  • 6 бр. Яйца
  • 170 г Черен шоколад
  • 20 г Какао
  • 40 г Краве масло
  • 40 г Брашно
  • 80 г Захар
  • 1 пакетче Ванилия
  • 50 мл Прясно мляко
  • 2 бр. Яйца
  • 150 г Захар
  • 50 г Брашно
  • 1 пакетче Ванилия
  • 200 мл Сладкарска сметана
  • 200 г Ягоди
  • 100 г Ягоди

Начин на приготвяне

  • 1. Жълтъците се отделят от белтъците.
  • 2. Начупеният шоколад и маслото се загряват на водна баня, докато се разтопят.
  • 3. Жълтъците се разбиват с половината от захарта и ванилията, докато побелеят и се сипват в шоколадовата смес, прибавя се брашното и всичко се разбива.
  • 4. Накрая се добавят и разбитите с останалата захар белтъци и какаото. Внимателно се разбъркват със силиконова шпатула.
  • 5. Тестото се разстила в намаслена и покрита с намазнена пергаментова хартия тава и се пече около 10 минути на 180 градуса.
  • 6. След това блатът се отлепва от хартията и с нейна помощ се навива на руло. Оставя се да изстине.
  • 7. Кремът се приготвя като захарта се разбива с брашното, яйцата и ванилията.
  • 8. Млякото се загрява и малко по малко се налива към яйчената смес.
  • 9. Готви се на слаб огън, до получаване на гъст крем.
  • 10. Оставя се да изтине, покрит с фолио за свежо съхранение.
  • 11. Ягодите се нарязват на четвъртинки. Блатът се маже с част от крема и върху него се нареждат ягодите.
  • 12. Завива се на стегнато руло и се оставя в хладилника за 4 часа.
  • 13. Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня и се охлаждат. Рулото се намазва с останалия крем.
  • 14. Украсява се с шоколадовата смес с помощта на пош и се охлажда.
  • 15. Рулото се гарнира с пресни ягоди и се поднася.