Неповторима наслада за сетивата и душата...

Съставки

  • 100 г Кафява захар
  • 150 мл Квасена сметана
  • 2 бр. Жълтъци
  • 50 г Бял шоколад
  • 150 г Черен шоколад
  • 250 г Маскарпоне
  • 1-2 с.л. Какао

Начин на приготвяне

  • 1. Маскарпонето и сметаната се разбиват отделно.
  • 2. Захарта се смесва с жълтъците. Разбиват се непрекъснато с телена бъркалка на водна баня, до получаването на крем.
  • 3. Добавя се начупеният черен шоколад и се бърка, докато се разтопи.
  • 4. Готовият крем се смесва с маскарпонето, сметаната и нарязания на ситно бял шоколад, разбърква се със силиконова шпатула и се оставя във фризер поне за 4 часа, покрит с фолио за свежо съхранение, като периодично се разбърква. Сладоледът се поднася, поръсен с какао.