Ако вкусът на аншоата Ви е любим, този сандвич е задължителен в менюто Ви по време на пости.

Съставки

  • 1 бр. Франзела
  • 2-3 с.л. Зехтин
  • 1 ч.л. Индийско орехче
  • 1 с.л. Мента
  • 100 г Аншоа
  • 4=5 бр. Чери домати

Начин на приготвяне

  • 1. Солените рибки аншоа от консерва се изчистват от костите.
  • 2. Смачкват се на каша заедно със сухите листа от мента и настърганото индийско орехче.
  • 3. Прибавят се няколко лъжици зехтин и всичко се разбърква на гладка маса.
  • 4. Франзелата се разрязва на две и се поставя листо маруля върху хляба.
  • 5. След това се поставят три кръгчета домат, върху които се намазва рибената каша.