Ако сте сред ценителите на пъстървата - тази салата ще Ви очарова. 

Съставки

  • 2 бр. Кисели краставички
  • 250 г Филе от пъстърва
  • 3 с.л. Магданоз
  • 1 бр. Лимонова кора
  • 3 с.л. Зехтин
  • 250 г Макарони
  • 1 с.л. Каперси

Начин на приготвяне

  • 1. Макароните се сваряват в тенджeра в подсолена вода за 8 минути или според указанията на опаковката докато омекнат.
  • 2. Отцеждат се и се слагат в голяма купа. Разбъркват се докато са горещи със зелен винегрет, приготвен от 3 с.л. зехтин, настъргана кора от 1 лимон, 3 с.л. пресен магданоз. Посоляват се и се оставят настрани.
  • 3. Готовото филе от пъстърва се раздробява на пърченца.
  • 4. Киселите краставички се нарязват на малки кубчета.
  • 5. Макароните се разбъркват с краставичките и пъстървата и накрая се добавя и 1 с.л. отцедени каперси.