Това класическо ястие е съвършения избор за зимната трапеза.

Съставки

  • 2 ч.ч. Прясно мляко
  • 3 бр. Яйца
  • 1 ч.л. Черен пипер
  • 4 с.л. Краве масло
  • 2 ч.ч. Бял ориз
  • 1 глава Лук
  • 1 бр. Пиле

Начин на приготвяне

  • 1. Добре изчистеното и измито пиле се нарязва на порциии се слага в подсолена вода, в която предварително сме добавили главата лук. 
  • 2. Вари се до полусваряване, след което месото сепрехвърля в подходяща тавичка и се оставя настрана.
  • 3. Отделно се запържва до прозрачност оризът заедно смаслото и черния пипер. Към него се прибавя месото и се наливат 3 чаши отбульона.
  • 4. Ястието се слага във фурната и се пече, докатооризът поеме водата. Преди да го извадите от фурната, го залейте с  яйцата, разбити с 1 ½ ч.ч. прясно мляко.