Вкусна рецепта, предоставена от мама Мариана  Мерджанова и Веселина Христова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 600 г Пилешко бонфиле
  • 1 пакет Тортила чипс
  • 1-2 бр. Яйце
  • 2 бр. Домати
  • 2 бр. Авокадо
  • 1 глава Червен лук
  • 2 бр. Люти червени чушки
  • 2 скилидки Чесън

Начин на приготвяне

  • 1. Овкусете филенцата със сол и черен пипер.
  • 2. Потопете ги в разбито яйце.
  • 3. Оваляйте ги в счукан начос и ги изпържете в сгорещено олио.
  • 4. Намачкайте с вилица авокадото и го полейте с лимоновия сок, за да не потъмнее. 
  • 5. Доматите почистете от семето и нарежете на дребни кубчета. 
  • 6. Чушките, лука и чесъна нарежете също на съвсем ситно. 
  • 7. Всичко смесете в купа.
  • 8. Овкусете със сол, зехтин и лимонов сок.
  • 9. Хубаво разбъркайте и сервирайте гуакамолето към панираните пилешки филенца.