Нека си представим мекотата на печените картофи, за които пикантният топинг с маслини и боб, е предназначен.

Съставки

  • 1 с.л. Лимонов сок
  • 1 бр. Авокадо
  • 150 г Квасена сметана
  • 2 бр. Люти чушлета
  • 50 г Маслини
  • 1 щипка Сол
  • 1/2 ч.л. Кимион
  • 2 с.л. Зехтин
  • 400 г Червен боб
  • 4 бр. Картофи

Начин на приготвяне

  • 1. Консервираният червен боб се измива и отцежда. Половината се сипва в купа и се намачкайва с вилица заедно с 2 с.л. захтин, ½ ч.л. смлян кимион и сол.
  • 2. Останалият боб заедно с отцедените и едро нарязани маслини и нарязаната люта чушка се добавят към сместа.
  • 3. Картофите се пекат и се разрязват на половина, но не докрай.
  • 4. Топингът се разпределя върху печенте картофи и се залева със заквасена сметана.
  • 5. Печените картофи с топинга се гарнират с резени авокадо и салата от домати, овкусени с 1 с.л. сок от лимон и зехтин.