Вкусни и апетитно запечени на фурна.

Съставки

  • 1-2 щипка Черен пипер
  • 2 с.л. Червен винен оцет
  • 2 с.л. Кафява захар
  • 4 стръка Пресен лук
  • 1 ч.л. Риган
  • 1 ч.л. Лют червен пипер
  • 1 ч.л. Кимион
  • 1 1/2 с.л. Сол
  • 4 скилидки Чесън
  • 1,2 кг Свински ребърца
  • 1 бр. сок от портокал
  • 50 мл Олио

Начин на приготвяне

  • 1. Ребрата се почистват от ципата.
  • 2. Кимионът се запича на сух тиган и след това се стрива в хаванче.
  • 3. Маринатата се приготвя като в блендер се смилат наситнените лук и чесън, кимионът, пушеният пипер, риганът, захарта, портокаловият сок, олиото, оцетът, черен пипер и солта.
  • 4. Месото се залива с маринатата.
  • 5. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя за 1 нощ в хладилника.
  • 6. Завива се добре в алуминиево фолио.
  • 7. Месото се пече 3 часа на 130 градуса.
  • 8. Фолиото се отстранява.
  • 9. Ребрата се запичат за още 15 минути на 200 градуса.