Райско блаженство за сетивата и душата.

Съставки

  • 6 бр. Райски ябълки
  • 6 щипки Канела
  • 6 бучки Кафява захар
  • 3 ч.л. Пчелен мед
  • 200 г Сухо червено вино
  • 2 с.л. Ром

Начин на приготвяне

  • 1. Взимат се зрели, но не омекнали, райски ябълки.
  • 2. Отрязва се капачето, изважда се част от месестата вътрешност и на нейно място се поставя по щипка канела и бучка кафява захар.
  • 3. Капва се по половин ч.л. течен мед.
  • 4. Капачето се захлупва и ябълките се пекат във фурна на 180-200 градуса.
  • 5. Преди да се извадят от фурната, се заливат със смес от 200 г червено вино и 2 с.л. червен ром. След още 5 минути се изваждат.
  • 6. Всяка от тях се декорира с плодчета домашно сладко или стафиди. Печените райски ябълки се поднасят охладени.