Лек зеленчуков обяд с екзотичен привкус, който трябва да бъде опитан от всеки...

Съставки

  • 2 бр. Тиквички
  • 1 с.л. Зехтин
  • 1 с.л. Олио
  • 6 кръгчета Мек колбас
  • 4 скилидки Чесън
  • 1 глава Лук
  • 150 г Амарант

Начин на приготвяне

  • 1. Лукът и чесънът се сотират. Добавя се амаранта и се залива с вода. Оставя се да поври около 20 минути. Амарантът увеличава обема си около два пъти. Овкусява се с малко сол.

     

  • 2. Тиквичките се разрязват на две и се издълбават с лъжица, за да заприличат на лодки. Поливат се със зехтин и се поръсват със сол. Издълбаното се пълни с амарантовата смес.

     

  • 3. Върху две от тях се нарежда колбас, другите две намазват с разбитото яйце. Покриват се с домат, нарязан на тънки филийки. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 минути.