На вниманието на всички гурмани - една леко пикантна, питателна и вълшебна гозба от Албиона, да си оближеш пръстите...

Съставки

  • 1 с.л. Зехтин
  • 60 г Сирене Чедър
  • 1 щипка Черен пипер
  • 450 мл Зеленчуков бульон
  • 2 с.л. Къри паста
  • 2 с.л. Доматено пюре
  • 1 ч.л. Мащерка
  • 700 г Кайма
  • 1 бр. Морков
  • 1 глава Лук
  • 700 г Картофи
  • 1/4 ч.л. Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Зехтинът се загрява в тенджера и за 5 минути се запържват лукът и морковите. Добавя се каймата, разбърква се и се оставя на огъня 2-3 минути.
  • 2. Добавят се мащерката, доматеното пюре, сосът, зеленчуковият бульон и черният пипер. Задушава се 20 минути.
  • 3. Сварените картофи се намачкват и се омесват с кашкавала, яйцето, солта и пипера.
  • 4. Месото се слага в тавичка. Отгоре на равен пласт се разстилат намачканите картофи, с нож или вилица се оформя някакъв орнамент и се запича отгоре за 5 минути в умерено загрята фурна, за да се образува златиста коричка.