Пухкав като душа хляб, обогатен с мекотата на масло, зехтин и олио. При правилно месене, сърцевината му става на множество конци, заради което е още по-приятен за хапване.

Добавеното натрошено бяло сирене го прави пълноценна закуска за сутрин и следобед. 

Замесете, изпечете и изяжте топла. Невероятно вкусна е!

 

 

 

Съставки

  • 400 г Краве сирене
  • 1 ч.л. Сол
  • 2 ч.л. Захар
  • 10 с.л. Зехтин
  • 100 г Кисело мляко
  • 450 мл Вода
  • 7 г Суха мая
  • 2 бр. Яйца
  • 900 г Брашно
  • 125 г Краве масло
  • 5 с.л. Олио

Начин на приготвяне

  • 1. За да активирате маята, я сложете в купичка със 100 мл топла вода, 2 с. л. брашно и захарта. 
  • 2. Разбийте яйцата с вилица. Отсипете 3 с. л. от тях в отделна купичка. Към тях добавете 7 с. л. олио, разбитото със солта кисело мляко и маята.
  • 3. Направете кладенче от брашното и сипете течността в него. Замесете меко тесто. 
  • 4. Разстелете го леко с ръце и намажете с останалото количество олио. Премесете отново. направете го няколко пъти. Това е техниката, с която в тестото ще се образуват конци. 
  • 5. Оставете го да втаса, докато удвои обема си. 
  • 6. Разтопете маслото и го смесете със зехтина и олиото. 
  • 7. Натрошете сиренето в дълбока купа, с помощта на вилица. 
  • 8. Разделете тестото на 3 еднакви топки. Всяка от тях разстелете и намазнете обилно. Поръсете и с натрошеното сирене. 
  • 9. Оформете трите топки на дебели фитили и ги сплетете на плитка. Намажете ги в остатъка от разбитите яйца.
  • 10. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около час.