Мармалад от гроздов сок, дюли и ябълки - едно ароматно изкушение за сутрешна закуска.

Съставки

  • 1 кг Захар
  • 4 л Гроздов сок - шира
  • 1 кг Ябълка
  • 1 кг Дюля
  • 1 пакетче Натриев бензоат

Начин на приготвяне

  • 1. Изстисканият пресен гроздов сок се вари.
  • 2. Слагат се 2 лъжици бензоат и се бърка дълго време, след което сокът се оставя да се утаи.
  • 3. Плодовете се настъргват и се слагат отново в кипналия и прецеден сок.
  • 4. Мармаладът се бърка на огъня, докато се сгъсти, и се добавя захарта.
  • 5. В зависимост от това колко сладко обичате, количеството захар може да бъде и по-малко, тъй като гроздовият сок е достатъчно благ.