Тези кюфтенца са едни от най-красивите, които сте яли. Те не са традиционните кафяви от кайма, с които сме свикнали, а са розови, защото съдържат цвекло. Може да ги изпържите като малки топчета, а може и леко да ги разплескате и да станат плоски и овални. Ако не обичате пържена храна - изпечете ги във фурната. 


 



 

Съставки

  • 500 г Кайма от телешко месо
  • 2 глави Лук
  • 200 г Червено цвекло
  • 50 г Маслини
  • 2 с.л. Олио
  • 2 бр. Яйца
  • 1 ч.л. Сол
  • 1/2 ч.л. Черен пипер
  • 1/2 ч.ч. Галета

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете лука на много ситно. Смесете го с каймата.
  • 2. Сварете цвеклото, докато омекне. Настържете го на едро ренде. Добавете го към каймата. 
  • 3. Нарежете маслините на дребни парченца. Омесете с всички останали продукти. 
  • 4. Добавете олиото, яйцето и подправките. Омесете и оставете да почине, за да попие всички вкусове и аромати за около 20 минути. Завийте купата с памучна кърпа. 
  • 5. Оформете топчета. Овъргаляйте всяко топче в галета.  
  • 6. Загрейте олио в тигана и изпържете кюфтетата в маслена баня. Готовите кюфтета отцедете върху кухненска хартия.