Да си забъркаме нещо сладко в неделния следобед.

Съставки

  • 2 бр. Ябълки
  • 1/2 ч.ч. Олио
  • 1 ч.ч. Бакпулвер
  • 1 ч.ч. Кристална захар
  • 5 бр. Яйца
  • 200 г Захар

Начин на приготвяне

  • 1. Яйцата и захарта се разбиват, докато се получи хомогенна и плътна смес.
  • 2. Пресява се брашното заедно с бакпулвера. Добавят се заедно с олиото в сместа и всичко се разбърква с дървена лъжица.
  • 3. Нарязва се едната ябълка на малки кубчета, които се добавят в кексовото тесто.
  • 4. Тестото се изсипва във форма за кекс, която е предварително намаслена. Пече се на 220 градуса за около 45 минути.
  • 5. Другата ябълка се нарязва на много тънки резенчета.
  • 6. Разтопява се захарта на бавен огън, докато се карамелизира и тънките резенчета ябълка се овъргалят в нея. Нареждат се върху готовия кекс и отгоре се заливат с останала част от карамела.