Всяка порция от къпиновия крем се поднася със заливка от къпинов сироп.

Съставки

  • 250 г Къпини
  • 500 мл Сок от къпини
  • 2 бр. Сумак
  • 1 бр. Ванилия
  • 120 г Грис
  • 500 мл Прясно мляко
  • 300 г Захар

Начин на приготвяне

  • 1. В кипящото мляко се сипват захарта и грисът.
  • 2. След като сместа кипне, бързо се изсипва къпиновият сок. Кремът се бърка, докато кипне, и се сваля от огъня.
  • 3. Добавят се добре разбитите жълтъци и отново се бърка на огъня, докато сместа кипне отново.
  • 4. Отстранява се от огъня и като изстине малко, се пускат целите плодове.
  • 5. Ароматизира се и се разлива на порции. Всяка порция се поднася със заливка от къпинов сироп.