Ягоди и хрупкави целувки - две неустоими изкушения за истинските ценители.

Съставки

  • 6-7 с.л. Сладко от ягоди
  • 150 мл Сладкарска сметана
  • 1 пакетче Ванилия
  • 1/2 с.л. Лимонов сок
  • 1/2 с.л. Царевично брашно за качамак
  • 75 г Пудра захар
  • 2 бр. Белтъци
  • 5-6 капки Сладкарска боя

Начин на приготвяне

  • 1. Фурната се загрява предварително до 140 градуса.
  • 2. Белтъците се разбиват до пяна, добавя се половината пудра захар и се бие още няколко минути.
  • 3. Прибавя се останалата захар, царевичното брашно, лимоновия сок и ванилията. Сместа се разбива до получаването на гладка кремообразна маса.
  • 4. Миксът се разделя на две части и едната се оцветява с червена сладкарска боя.
  • 5. Подготвя се огнеупорна тава, покрита с хартия за печене и поръсена леко с олио. Изсипва се първата част от сместа в шприц с гладък накрайник и се правят малки гладки целувчици в тавата.
  • 6. Същите действия се повтаря и с втората част от белтъчената смес.
  • 7. Пекат се около 30 минути или до втвърдяване на външната част, но без да има потъмняване.
  • 8. Фурната се изключва и се отворя леко, а целувките се оставят вътре да изстиват.
  • 9. След пълното изстиване на сладките внимателно се отстраняват от хартията. Белите целувки се намазват с малко сметана, а розовите – с тънък слой сладко и се залепят една за друга.