Въздушните бутерки с ябълки напомнят много вкуса на ябълковия щрудел, но са една идея по-закачливи за сетивата.

Съставки

  • 2 с.л. Лимонов сок
  • 50 г Пудра захар
  • 2 с.л. Краве масло
  • 1/2 ч.л. Канела
  • 30 г Захар
  • 2-3 с.л. Стафиди
  • 300 г Бутер тесто
  • 4 бр. Ябълки

Начин на приготвяне

  • 1. Смесват се стафидите, захарта, канелата и маслото и се пълнят с този микс, предварително обелените и почистени от семките ябълки.
  • 2. Тестото се разточва и се нарязва на 4 еднакво големи правоъгълника. Във всеки от тях се завива по една ябълка и се притиска.
  • 3. Готовите бутерки се слагат в тавичка, застелена с хартия, и се пекат 20-25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
  • 4. Приготвя се глазура от пудрата захар и лимоновия сок. С нея се намазват изпечените ябълки, след като изстинат.