Атрактивен на вид, неустоим на вкус.

 

Съставки

  • 2 с.л. Олио
  • 2 ч.л. Суха мая
  • 250 мл Вода
  • 1 с.л. Захар
  • 150 г Брашно
  • 80 г Пшеничен грис
  • 150 г Пълнозърнесто брашно
  • 2 с.л. Зехтин
  • 1 ч.л. Сол
  • 2 скилидки Чесън
  • 3 с.л. Доматено пюре
  • 3 с.л. Песто
  • 2 с.л. Брашно

Начин на приготвяне

  • 1. Бялото брашно се смесва със солта, захарта, маята и топлата вода, разбърква се и се оставя да втаса на топло за 30 минути.
  • 2. Добавят се грисът, пълнозърнестото брашно, стритият на паста с малко сол чесън и зехтинът.
  • 3. Замесва се еластично тесто.
  • 4. Оставя се да втаса 30 минути в намазнена купа и се разточва на правоъгълник върху набрашнен плот.
  • 5. Върху половината тесто по дължина се разпределя доматената паста, а другата половина се намазва с пестото.
  • 6. Навива се руло. Завива се като геврек и по повърхността се правят големи разрези.
  • 7. Пече се 40 минути на 170 градуса в тава с незалепващо покритие.