В пълнежа на тези еклери си дават среща нахутът и таханът.

Съставки

  • 1 бр. Краставица
  • 60 г Краве масло
  • 1 щипка Сол
  • 80 г Брашно
  • 2 бр. Яйца
  • 150 мл Вода
  • 500 г Нахут
  • 1 с.л. Тахан
  • 1 скилидка Чесън
  • 25 мл Лимонов сок
  • 2 стръка Пресен лук
  • 1 бр. Зелени пиперки
  • 1 бр. Морков

Начин на приготвяне

  • 1. За приготвянето на ориенталския крем се измива нахутът от една голяма консерва и се оставя да се отцеди.
  • 2. Нахутът се пасира и се добавят таханът, смачканата скилидка чесън и сокът на 1 лимон.
  • 3. След това се разбърква с нарязаната на малки парченца краставица, настъргания морков и нарязаните на ситно стръка зелен лук и зелена чушка.
  • 4. Цялата смес се овкусява с кимион, сол и черен пипер.
  • 5. В тенджера със 150 мл вода се кипва маслото и солта.
  • 6. Изсипва се брашното и се бърка, докато тестото стане на топка и се отдели от дъното на тенджерата.
  • 7. Тенджерата се отстранява от котлона и се охлажда пареното тесто за кратко време.
  • 8. Тестото се рабива с миксер заедно с яйцата, докато стане гладко и лъскаво.
  • 9. Застила се тавичка с хартия за печене. Със супена лъжица в нея се слагат 5 порции тесто с диаметър 7,5 см и височина 3 см.
  • 10. Еклерите се пекат в предварително загрята на 220 градуса за около 20 минути до златистокафяво. Изваждат се и всеки от тях се набожда от едната страна с върха на нож. Връщат се отново във фурната и се пекат за още 5 минути. Изваждат се и се оставят да се охладят.
  • 11. Готовият ориенталски крем се слага в охладените еклери.