Перфектни за сандвичи в компанията на сос "Пебре".

Съставки

  • 1 с.л. Зехтин
  • 2 с.л. Лют сос
  • 3 с.л. Червен винен оцет
  • 4 скилидки Чесън
  • 450 г Брашно
  • 1 пакетче Суха мая
  • 1 ч.л. Захар
  • 1 ч.л. Сол
  • 200 мл Прясно мляко
  • 50 г Свинска мас
  • 6 стръка Пресен лук
  • 1 к.ч. Брашно
  • 1 бр. Домат
  • 1 връзка Кориандър
  • 1/2 ч.л. Сухо чили
  • 1-2 щипки Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Брашното се смесва със солта и захарта.
  • 2. Добавят се млякото, маята и разтопената мас.
  • 3. Замесва се гладко и еластично тесто и се оставя да втаса.
  • 4. Разточва се върху набрашнен плот на кора с дебелина 1–2 см.
  • 5. Поръсва се с брашно, прегъва се на две и се оставя да почине 5–10 минути.
  • 6. След това процедурата се повтаря още 2 пъти.
  • 7. От тестото с ринг се изрязват кръгли хлебчета.
  • 8. Оставят се да втасат и се изпичат за 20 минути на 200 градуса без вентилатор.
  • 9. Сосът „Пебре“ се приготвя като лукът, чесънът, доматът и кориандърът се наситняват и се смесват с оцета, зехтина, лютия сос (сос „Шрирача“), солта и чилито.
  • 10. Хлебчетата се поднасят със соса.