BeChamel представят страхотна идея за десерт. Толкова е вкусно, а е и толкова лесно!

Съставки

  • 1 с.л. Сметана
  • 1 бр. Ванилов екстракт
  • 150 г Разтопено краве масло
  • 2 бр. Яйца
  • 300 г Захар
  • 50 г Какао
  • 1 ч.л. Сол
  • 8 бр. Шоколадови трюфели

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете маслото на кубчета и разтипете на слаб огън и оставете да се охлади за 10 минути.
  • 2. В кухненски робот разбийте захарта и маслото за 6-7 минути.
  • 3. Добавете сметаната и едно яйце. След около минута сложете другото яйце и ваниловият екстракт и разбийте добре сместа
  • 4. В отделна купа смесете сухите съставки : брашното, какаото и солта и разбъркайте.
  • 5. На части прибавете сухите съставки към яйчената смес и бъркайте, докато се смесят добре.
  • 6. Нарежете орехите на едри парчета, а трюфелите на четири. Прибавете ги към тестото и разбъркайте.
  • 7. Загрейте фурната до 180 градуса. Намаслете 1 голяма или 2 малки правоъгълни форми с размер около 20 на 8 сантиметра, покрийте с хартия за печене и намаслете и нея.
  • 8. Разпределете в съдовете за печене, загладете леко и печете 30-35 минути. Не прекалявайте с печенето, а проверете сладкиша с клечка за зъби. Ако излезе суха от сместа, може да извадите от фурната.
  • 9. Охладете напълно, преди да извадите от формите. Поднесете с пресни плодове.