Представяме ви емблематичните индийски бадемови сладки с грис и нахут, известни под името пинни. Екзотичен вкус с приказна емоция...

Съставки

  • 11/4 ч.ч. Нахут
  • 3/4 ч.ч. Топено масло
  • 21/2 с.л. Грис
  • 1/2 ч.л. Зелен кардамон
  • 3/4 ч.ч. Сушени плодове
  • 3 с.л. Бадеми
  • 1 ч.ч. Захар
  • 1/2 с.л. Пшенично брашно
  • 1 1/2 с.л. Нахутено брашно

Начин на приготвяне

  • 1. Нахутът (почистен и обелен от ципата )се накисва за около 1 час. Отцежда се и се смила на фина каша.
  • 2. Топеното масло се сгорещява. Добавят се грисът, нахутеното брашно, пшениченото брашно и се пържи в продължение на 5 минути. в дълбок тиган.
  • 3. Добавя се нахутената каша, като задушаването продължава на тих огън за около половин час.
  • 4. Междувременно се прави гъст захарен сироп, като към 1 чаша захар се добавя до ½ чаша вода. Бадемовите ядки се изпичат.
  • 5. Към нахутената смес се добавят сушените плодове. Разбърква се и се пече в продължение на 5 минути. Добавя се зеленият кардамон на прах и отново се разбърква.
  • 6. Захарният сироп се сипва, разбърква се и се вари още няколко минути, докато се сгъсти.
  • 7. Декорира се с бадемите и се сваля от огъня. Оставя се да се охлади. Разделя се на равни части и всяка от тях се оформя на малки кълбенца.