Bring Me The Horizon идват за първи път в България като хедлайнери на втория ден (26 юли 2024 г.) на най-мащабния роден фестивал за рок и метъл музика - HILLS OF ROCK в Пловдив.

С номинация за "Грами" и току-що спечелена награда БРИТ, с над 5 млн. продадени албума в глобален мащаб, aрмия от фенове и разпродадени турнета в целия свят, мултиплатинените Bring Me The Horizon идват в България, когато са на върха на славата си.

Започнали като непретенциозна деткор група от Шефилд, Bring Me The Horizon не просто достигат световен успех, а го правят със замах, като се превръщат в една от бандите с най-силно въздействие върху цяло поколение фенове и изпълнители в различни музикални жанрове, буквално пренаписвайки определението за това какво означава да бъдеш част от модерната метъл сцена.

 

Оли Сайкс и компания не само излъчват необуздана енергия и предлагат зашеметяваща сценография, анимация и пиротехника на живо - звукът и продукцията им преосмислят жанра. Фенове на експериментите в музиката, Bring Me The Horizon си колаборират предизвикателно с поп звезди като Ед Шийрън, с екстремни артисти като Дани Филт от блек метъл групата Cradle of Filth - дори включват и български фолклорни мотиви от народната песен „Ерген Деда“ в един от най-успешните си сингли "Parasite Eve".

 

 

Ангажиментът на Fest Team е да продължи да предоставя най-доброто от международната и българска музикална сцена, гарантирайки на публиката вълнуващи и незабравими моменти по време на събитията си с артисти и изпълнения на световно ниво. Така към най-големия български фестивал за рок и метъл музика се присъединяват и сензационните Bring Me The Horizon като хедлайнери за 26 юли - след като това вече направиха обявените КoЯn, Spiritbox и Loathe за първия фестивален ден (25 юли) на HILLS OF ROCK.

 

Bring Me The Horizon имаха турбулентен старт на годината – след раздялата в края на миналата с дългогодишния кийбордист на бандата Джордан Фиш, отложиха за това лято издаването на новия си албум "POST HUMAN: NeX GEn", за да са сигурни, че той ще бъде на „нивото, от което ние ще сме напълно доволни“, както казва самият фронтмен Оли Сайкс. Така впоследствие музикантите пуснаха енергичен нов сингъл, наречен "Kool-Aid".

Припомняме, че на 25, 26 и 27 юли 2024 г. освен световните артисти на основната сцена, на Гребната база в Пловдив ще има и още две партньорски сцени - „На Тъмно“ и „Строежа“, чиито участници ще бъдат обявени скоро. Следете всичко интересно за фестивала HILLS OF ROCK 2024 във Фейсбук.

Билетите за HILLS OF ROCK 2024 се продават с бързи темпове – след разпродадените категории за членове на лоялната програма Fest Club, в продажба са последните Early Bird тридневни и еднодневни билети. Пропуски за най-големия фестивал за рок и метъл у нас можете да откриете само в мрежата на Ticket Station.

HILLS OF ROCK 2024 се организира от “Фест Тийм” ООД, като е част от програмата „Наследство 2023“ на Фондация „Пловдив 2019“ и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив. За още новини следете festteam.bg, hillsofrock.com и ticketstation.bg, социалните мрежи и събитието във Фейсбук за най-актуална информация.