.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Градските птици предпазват от депресия

Евгений Милов | преди 1 година
Снимка: iStock
Птиците са бъдещето за здрава психика в града!

Хората, живеещи в близост до много птици и дървета, по-рядко страдат от симпроми на депресивно-тревожни и страхови разстройства.

Резултатите от съвместно изследване на учени от University of Exeter, British Trust for Ornithology и University of Queensland констатират подобрено психологическо и емоционално състояние при на на птиците и дърветата у почти всички доброволци в проучването, които били с различна възраст, социален статус и местоживеене (село или град).

Изследването установило влиянието на количеството птици в градовете Милтън Кийнс, Бедфорд и Лутън върху настроението на жителите - по-големият брой птици в ранните часове на деня се оказал свързан с по-ниски нива на депресия, тревожност и стрес. 

"Птиците около дома, и в природата като цяло, разкриват голям потенциал в превантивното здравеопазване, което да направи градовете едни по-щастливи и здравословни места за живеене", коментира водещият изследването д-р Даниел Кокс.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите