.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Факт е хапче, заместващо тренировките

Евгений Милов | преди 1 година
Снимка: iStock
Кой иска секси тяло без потене? Няма проблем

Факт е хапче, способно да постигне същия ефект от физически упражнения. Изследванията засега са с лабораторни мишки, но резултатите са окуражаващи – новият медикамент GW1516 категорично топи мазнините и увеличава с около 70% издръжливостта на организма при тренировките.

Според американските учени от "Salk Institute" хапчето, въздействащо върху гена за изгарянето на мазнините, скоро ще може да бъде изписвано на пациенти със свръхтегло, диабет тип 2 и сърдечни заболявания.

Третираните с експерименталната молекула мишки, които водели заседнал начин на живот, бягали в продължение на 270 минути, докато при контролната група гризачите се изморили след 160 минути. Приемът на GW1516 само за два месеца рязко намалил теглото и нивото на кръвната им захар.

секси жена
Снимка: iStock

"Човешкото тяло е създадено за физически упражнения, но ние не извършваме достатъчно. В резултат, това ни създава здравословни проблеми, които се разпространяват като епидемия в съвременното общество", коментира проф. Роналд Евънс от института за биологични изследвания. 

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в новия брой на списание "Cell Metabolism".

Salk Institute
Снимка: Salk Institute
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите