.
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Електронните цигари – вредни като обикновените

Евгений Милов | преди 1 година
Снимка: iStock
Пораженията за белите дробове и венците са като при обикновените цигари

Смятани от мнозина за безвредна алтернатива на тютюнопушенето, електронните цигари са вредни за венците колкото обикновените - това сочи анализ на резултатите от ново научно изследване на University of Rochester Medical Center в Ню Йорк.

Електронни цигари 
Снимка: iStock

При пушене на електронните цигари, клетките освобождават възпалителни протеини, които нанасят поражения върху тях, водещи до различни болести на устата. Също така съдържат никотин, предизвикващ пародонтит.

Електронни цигари 
Снимка: iStock

Изследване на University of Southern California пък установява, че пушещите електронни цигари тийнейджъри имат със 71% по-висок риск да заболеят от хроничен бронхит. Основна причина за това има диацетилът (придава аромата), но дихателни проблеми могат да предизвикат още веществата глицерол и никотин.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите