Новата година е тук, а отрупаните трапези са вече зад гърба ни. Вероятно много от нас са си дали обещания от типа на "От тази година започвам да се храня здравословно!", "Спирам сладкото!" или "Ще спортувам всеки ден". Без значение какво сте си обещали, кухнята на Благичка ще ви предложи да похапнете вкусна и полезна за тялото ви храна, която ще ви донесе щастие и енергия, а не тежест и подут стомах. Не пропускайте за нищо на света следващата лесно и вкусна рецепта за пица – не каква да е пица, а такава без никакво брашно.

Необходими продукти за 30 см пица:

За блата:

250 гр. карфиол

250 гр. броколи

2 яйца

1 моцарела

риган

чесън

сол

Добавки за пицата:

2 с.л. доматен сос или резени пресен домат

1/2 патладжан 

5-6 гъби

сирена по избор

Начин на приготвяне:

Най-важното, за да ви се получи вкусна пица, е да използвате качествени продукти. Изберете свежи броколи и карфиол. Измийте ги и ги накъсайте на розички. Кипнете вода и залейте с нея розичките. Оставете ги за 3 минути, а след това изцедете. Пасирайте ги, а след това ги смесете с яйцата, настърганата моцарела и подправките. Получената смес разпределете в тава, покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 12 минути.

През това време подгответе добавките, които искате да поставите върху пицата. Ако сред добавките ви има продукти, които имат нужда от дълга термична обработка, добре е да ги подготвите преди това – пробвайте с печен патладжан и пържени пресни гъби.

Когато блата на пицата е готов, извадете го и намалете фурната на 180 градуса. Намажете блата с доматен сос или сложете резени пресен домат, поставете добавките, които искате и върнете във фурната за още 5 минути.

Извадете готовата пица, нарежете я на парчета и я сервирайте с гарнитура от свежа салата. Да ви е сладко!