Поднасяме ви един възхитителен и малко необичаен сладкиш с главното и забележително участие на Нейно Величество, любимката на мало и голямо, Динята! Това лятно великолепие се сътворява изключително бързо, лесно и… приятно. А възторгът, който извиква на небцето и душата на всеки, имал щастието да го опита, с достойнство го нарежда сред най-красивите и вкусни произведения на кулинарното изкуство! Първото нещо, което трябва да направите, разбира се, е да си набавите една не много голяма диня без семки. Запретвате ръкави и започвате:
>>
1. Отрежете внимателно динената кора
Най-напред отстранете горното и долното "капачета" на динята. Поставете я върху плоска основа. След това внимателно се заемете с изрязването и на страничната кора, както е показано по-долу на снимката. Подсушете внимателно повърхността, потупвайки я леко с помощта на хартиена кърпичка за ръце.
2. Покрийте динята със сметана
Преместете динята в голяма чиния или тавичка и полейте на върха й достатъчно количество бита сметана.
Внимателно я разнесете с помощта на шпатула надолу по стените, така че цялата диня (отгоре и отстрани) да се покрие обилно със сметаната.
>>
3. Изравнете и загладете сметаната
След като покриете цялата диня, отново с помощта на шпатулата, я загладете и изравнете отгоре и отстрани, така че да придобие вид на истинска торта.
4. Декорирайте с ядки
Около 2 чаши печени и охладени бадеми или орехи са достатъчни, за да декорирате плътно с тях обиколката на тортата.
5. Гарнирайте с плодове
С шепа горски плодове поръсете и покрийте повърхността на тортата и поднесете.
Вкусът на това динено вълшебство ще ви пренесе в друго измерение...
Да ви е динено и сладко!