Поднасяме ви един възхитителен и малко необичаен сладкиш с главното и забележително участие на Нейно Величество, любимката на мало и голямо, Динята! Това лятно великолепие се сътворява изключително бързо, лесно и… приятно. А възторгът, който извиква на небцето и душата на всеки, имал щастието да го опита, с достойнство го нарежда сред най-красивите и вкусни произведения на кулинарното изкуство! Първото нещо, което трябва да направите, разбира се, е да си набавите една не много голяма диня без семки. Запретвате ръкави и започвате:

>>

1. Отрежете внимателно динената кора

Най-напред отстранете горното и долното "капачета" на динята. Поставете я върху плоска основа. След това внимателно се заемете с изрязването и на страничната кора, както е показано по-долу на снимката. Подсушете внимателно повърхността, потупвайки я леко с помощта на хартиена кърпичка за ръце.

2. Покрийте динята със сметана

Преместете динята в голяма чиния или тавичка и полейте на върха й достатъчно количество бита сметана.

Внимателно я разнесете с помощта на шпатула надолу по стените, така че цялата диня (отгоре и отстрани) да се покрие обилно със сметаната.

>>

3. Изравнете и загладете сметаната

След като покриете цялата диня, отново с помощта на шпатулата, я загладете и изравнете отгоре и отстрани, така че да придобие вид на истинска торта.

4. Декорирайте с ядки

Около 2 чаши печени и охладени бадеми или орехи са достатъчни, за да декорирате плътно с тях обиколката на тортата.

5. Гарнирайте с плодове

С шепа горски плодове поръсете и покрийте повърхността на тортата и поднесете.

Вкусът на това динено вълшебство ще ви пренесе в друго измерение...

 

Да ви е динено и сладко!

 

  • 5 неочаквани ползи от сладоледа
  • 33 звезди, които гордо демонстрират секси тела в социалните мрежи
  • Най-забавните плажни снимки
  • Кои са модерните цветове и прически през топлия сезон
  • Стряскащо: Какво става с кожата ни, ако не сложим слънцезащитен крем
  • 7 вида напитки, които обожаваме през лятото
  • Подготовка за комфортна почивка
  • Идиличното детство на село през погледа на Изабела Урбаниак (снимки)
  • Как да си направите бижута от миди
  • 3 кулинарни вълшебства с диня