.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

4 от най-изкусителните турски сладкиша

LadyZone.bg | преди 3 години
Снимки: Thinkstock/Guliver Photos
Оригинални традиционни десерти с дъх на ориента и съблазън

Турска баклава

Продукти:
За тестото:
500-600 г брашно
2 яйца
10 г суха мая
250 мл прясно мляко
100 мл сладкарска сметана
½  ч.л. шафран за цвят
200 г масло
За плънката:
350 г счукани орехи
½ ч.ч. грис
½  ч.ч. захар
1 ч.л. канела
За сиропа:
2 ч.ч. захар
1 с.л. лимонов сок
3-4 зрънца карамфил
2 ½ ч.ч. вода

Приготвяне:
Тестото се замесва с посочените продукти без маслото. Оставя се да втаса 45-50 минути. Разделя се на топчета с големина на праскова. Приготвя се плънката от изброените за приготвянето й продукти, които се разбъркват до образуването на хомогенна смес. Топчетата от тестото се разточват на тънък лист. Намазват се обилно с разтопеното масло и се поръсва с плънката. Подреждат се в предварително намазана обилно с масло тава и се разрязват на ромбчета. Отгоре баклавата отново се намазва обилно с масло. Пече се 30-35 минути на 180-190 градуса. След като се изпече, се залива с приготвения сироп и се оставя във фурната за още 2-3 минути, за да поеме сиропа. Сервира се след 2-3 часа, за да поеме сиропа и да омекне.

Баклава
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите