.
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Най-българската торта

| преди 1 година
Снимка: albenacakes.com
"Българска шевица" на Албена Петрова е вдъхновена от сватбените носии от едно време

С опит в изкуствата и диплома в сладкарството, Албена Петрова от Sweet Temptations съчетава магията на печивата с артистични визии, за да създаде уникални празнични торти. Албена е носител на първо място в 2013 Montreal Cake Show - в категория "Сватбени торти". 

Специално за 31-ото издание на Brides Around the World тя създава най-българската торта. Вдъхновява се от визията на сватбените носии от миналото, а крайният резултат е повече от прелестен. 

"Аз съм родена в България и за мен е чест и удоволствие да представя моята торта - "Българска шевица". Вдъхновението зад тортата ми са старите български сватбени носии. От много време исках да направя торта, в която да могат да се включат български шевици. Тяхната красота и сложност винаги ме е привличала и е била голямо предизвикателство за въображението ми. Обичам многообразието на детайли във всяка една от тях. Традиционната сватбена рокля на България има страхотни характеристики, тъй като те са елегантно тъкани, украсени с невероятни цветови комбинации. Всяка от тях е украсена с ярка бродерия от монети, мъниста и коприна за блясък. В миналото носиите са правени ръчно и приготвени с много труд и страхотни дизайни."