.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как да си направим планинска кабина за 1000 лева

Евгений Милов | преди 3 седмици
Снимка: Alla Ponomareva
Отнема 3 седмици

Дизайнът на тази планинска кабина във формата на буквата "А" е популярен и лесно разпознаваем, но ако искате сами да си направите такава за 700 долара и 3 седмици работа - заповядайте, имаме цялото удоволствие да ви представим проекта на Ала Пономарева.

Фотографката я създава заедно със съпруга си Гарет близо в гористите местности на Мисула в Монтана, където е роден Дейвид Линч - култовия режисьор на сериала "Туин Пийкс" .

Ваканционната кабина изглежда малка на пръв поглед, но всъщност предлага 8 квадратни метра, което е напълно достатъчно за двойка, решила да се отдаде на усамотение сред природата.

Най-впечатляваща е цената за реализацията й, разбира се - едва 700 долара (около 1160 лева), като на двамата им отнема само три седмици, за да я построят по дизайн на Derek Diedricksen

Ниската цена е постижима благодарение на рамката от рециклираните материали, от които е направена, както не пропускат да използват всичко подръчно, което им попада, за да завършат екстериора и за скромното обзавеждане, на което залагат в интериора.

Едната страна на кабината е от прозрачни материали, което позволява обилното нахлуване на естествена слънчева светлина в малкото помещение - така не само вътрешността изглежда по-просторна, но и връзката с околните пейзажи става по-осезаема.

Кабината предлага две легла за нощуване, като прикрепянето на соларен панел помага да се постигне енергийна независимост за дребни нужди, като зареждане на смартфоните и осветление.

Тъй като това е ваканционната постройка, проектът на предвижда постоянна тоалетна и течаща вода, но винаги може да се сложи мобилна външна тоалетна и да се измисли душ, който да се затопля от слънчевата топлина, нали така?

Вижте избрани снимки от проекта на Пономарева в галерията по-горе + още кадри и допълнителна информация за конструктивните работи в блога й.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите