.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Запознайте се с мухата Бионсе, безгръбначното Мадона и закона Том Круз

Емануела Иванова | преди 4 години
Снимки: Getty Images/Guliver Photos
Шантави неща със звездни кръстници

Целият свят познава тези знаменитости, но дали познавате шантавите им "адаши"? Представяме ви 9 звезди, които са дали имената си на животни, растения и дори сметище! Не, че някой ги е питал, де...

Мухата Бионсе

бионсе, getty
Бионсе Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През 2012-а към названието на рядката австралийска муха Scaptia (Plinthina) беше добавено "Beyonceae" в чест на Бионсе.

Дупето на мухата, обитаваща северната част на щата Куинсленд, е златистo, което я прави по-bootylicious* от останалите мухи. Според ентомолога Браян Лесърд, редкият бляскав цвят превръща мухата в "звездата на мухите за всички времена".

Лесърд добавя, че наименуването на мухата по този начин разкрива забавната страна на таксономията (класификация на организмите).

Мухата е открита през 1981 г. - същата, в която е родена Бионсе. Scaptia (Plinthina) Beyonceae се храни с нектар от цветовете на евкалипта, от мнозина е считана за напаст, но според ентомолога е много важна за опрашването на растенията.

* bootylicious е дума, измислена от Бионсе. Тя идва от booty – дупе и delicious – вкусен. Както знаете, това е заглавието на хит на Destiny’s Child, който популяризира до такава степен новото прилагателно, че думата вече присъства в английските речници. Най-общо думата означава секси, привлекателен.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите