.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Мариaна Векилска: Толкова за малко сме тук, че е жалко да позволяваме страхът да ни сковава

| преди 1 година
Снимка: Източник: Дилян Марков, сп. „Жената днес”
Едно от емблематичните лица на bTV в интервю за списание "Жената днес"

Мариана Векилска е едно от емблематичните лица на bTV. Водещ на сутрешния блок, на дневните новинарски емисии, репортер, а в момента - водещ на „Тази събота и неделя”, Мариана успява да запази слънчевата си усмивка и продължава да вдъхновява хората пред малкия екран с истории за живота, любовта, успеха и още много...

В интервю за новия брой на списание „Жената днес” журналистката разказва за своето преобразяване, за източниците на радост в живота й, за смирението, което според нея е сред най-големите предизвикателства на нашето време, за избора да бъдеш благодарен, а не тъжен, и разбира се за любовта - най-ценния дар.

Мариaна Векилска
Снимка: Източник: Дилян Марков, сп. „Жената днес”

Своята трансформация водещата започва не заради комплекси, а защото не се чувства добре в кожата си. „Самоуважението включва грижа за тялото. Никога не съм смятала, че красотата е изцяло във формата, сантиметрите и килограмите. Тя идва от усмивката, блясъка в очите, от сърцето - зависи от това, с какви чувства е изпълнено то - казва Мариана и допълва - Ключът е в промяната на мисленето. Отслабването започва в мозъка. А първите няколко свалени килограми се превръщат в силна мотивация”. Удоволствието от храната, тя заменя със спорт. Той ѝ носи адреналин, дава ѝ хъс и я провокира, а след критичния период - първия месец, идва и радостта от движението. „Не си забраних нищо, защото обичам себе си и уважавам желанията си. Но на работа си носех подходяща храна, за да не огладнея и да не посегна към машината със закуски” - обяснява Мариана.

Именно работата и по-конкретно предаването „Тази събота и неделя” е начинът на журналистката да изразява артистичната си същност. „Смятам, че тези два дни трябва да са пространство, много по-свободно от делничните теми. За мен е важно на зрителите, които сутрин пият кафе в моята компания, да им е приятно - да научават нови неща, да се забавляват, да ги запознавам с положителни и градивни личности, които укрепват вярата ни, че и в България се случват добри и съзидателни неща. Само така можем да променим средата, в която живеем”, категорична е водещата.

Много преди телевизията Мариана е била на път да кандидатства във ВИТИЗ, но прагматизмът ѝ надделява и тя избира да учи МИО в УНСС. Въпреки това, любовта ѝ към киното и театъра остават и до днес.

Друг източник на радост за Мариана - най-важният, са децата - нейните и на сестра ѝ. „Всеки обича децата си, естествено, но аз съм щастлива, че имаме общ език и разбирателство. Винаги сме се отнасяли към тях с уважение и те ни отвръщат със същото”. За дъщеря й, която учи в Холандия, Мариана казва, че много ѝ липсва, но е избрала да се радва за нея, вместо да тъгува, че е далеч. „Животът ми носи такива изненади, че осъзнах - няма смисъл от отрицание и драматизиране - уча се да приемам и положителните, и отрицателните страни на дадена ситуация и да се концентрирам върху първите.”

По същия начин гледа и на огромната загуба, която преживя наскоро - смъртта на майка ѝ след дълго боледуване. „Трябва да намериш сили да си всеотдаен, грижовен, подкрепящ и любящ. И да не се отчайваш - отговаря тя на въпроса, как се настройва човек към мисълта за подобна загуба. „За себе си разбрах, че толкова за малко сме тук, че е жалко да позволяваме страхът да ни сковава. Вместо това, избирам да се боря с всички сили за щастието си. А мама е част от мен, винаги е била, аз съм тя - източникът на безпрекословна, безмерна, безусловна любов - от първия ми дъх, до нейния последен. Погледнеше ли ми, сякаш изгряваше слънце”, споделя Мариана.

Според нея любовта е най-ценният дар от родител към дете. Така е и за съпруга ѝ Симо, за когото смята, че е сродната ѝ душа. „За него родителството е мисия, която изпълнява с пълно отдаване. Симеон е джентълмен, мъжкар и много принципна личност, което е естествено - син е на такива родители. Винаги ще съм им благодарна за това” - казва тя за любимия си.

Цялото интервю с Мариана Векилска може да намерите в новия брой на сп. „Жената днес”.

Мариaна Векилска
Снимка: Източник: Дилян Марков, сп. „Жената днес”

 

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите