Всяка една от нас иска да има стройна и стегната фигура, с която да се гордее. Да, когато се чувстваме добре в кожата си, нищо и никой не може да ни накара да се съмняваме в себе си. За съжаление сме нетърпеливи. В желанието си да достигнем идеалното тегло и перфектните размери сме склонни да прибягваме към методи, които не са благоприятни за нашето здраве. 

Говорим за всички химии и синтетични хранителни добавки, които ни обещават чудеса, чийто ефект е... краткосрочен. Затова задълбочихме темата и потърсихме естествени алтернативни решения, как да поддържаме добра форма без да отравяме организма. 

#Джинджър

Рак, диабет, грип, стомашни болки... Джинджифилът е супер-храна, полезна за здравето и стройната ни фигура. Това се дължи на високото съдържание на калий, на манган и минерали. 

#Екстракт от Мака

Звучи екзотично, нали? Растението мака съдържа съвкупност от стероли, танини, алкалоиди и сапонини, за които се твърди, че имат синергично действие. То е популярно с това, че подобрява дейността на ендокринната система, действа тонизиращо, повишава настроението и убива стреса. Плюс това се счита за афродизиак. 

#Берберин 

С други думи - дренки. Това е най-мощният алкалоид. Съдържат го дивите плодове, куркумата и корените на билките берберис (кисел трън), превара, петнист трън и байкалски шлемник. Той убива микробите, лекува диабет, подобрява мозъчната дейност, пази сърцето и помага при отслабване.

#Куркума 

Известна със своите лечебни свойства, куркумата помага при вътрешни инфекции и възпалявания. Медиците твърдят, че при натоварване на ставите е добре да залагаме на нея, тъй като тя е също толкова ефективна, колкото и ибупрофена. 

#Канела 

Тя не само гори мазнини, но и спомага за регулирането на кръвната захар. Както всички знаем, по време и след физическо натоварване, тялото ни изразходва енергия, която компенсираме с храната. А в нея има захар. При възстановяване мускулите поемат много по-бързо и в по-големи количества хранителните вещества. Затова е добре да прибягваме към добавки, които да регулират този процес. 

Замислете се, следващия път, когато посегнете към химията, обещаваща "чудеса". Природата е извор на решения, които поддържат нашето здраве.