За следните упражнения не е необходима някаква специална подготовка или техника, за да ги приложите в действие - упражненията са подходящи както за спортни натури, така и за абсолютно начинаещи. И най-хубавата част от новината е, че те са колкото лесни за изпълнение, толкова и ефективни!

#Легнете по гръб със свити в коленете крака и опънати до тялото ръце. Повдигнете главата и горната част на корпуса. Отделете ръцете си от земята и ги дръже успоредно на нея, правейки движения с раменете последователно в посока напред и назад, а всяка от ръцете си при всяко движение назад леко свивайте в лактите. Продължете да държите корпуса в същото положение, като смените единствено посоката на движение – в двете посоки наляво и надясно, с поставени на тила ръце. Повторете няколко пъти, след което отново се върнете в първоначалната позиция. Редувайте няколко пъти.

#Упражнението е същото като гореописаното с тази разлика, че дупето и долната част на карпуса са леко отделени от земята.

#Легнете по гръб с опънати надолу крака и поставени над главата ръце. Повдигнете десния крак и лявата ръка, като се стараете да докосвате с длани глезените. Повторете 10-12 пъти с всяка страна.

#Легнете по корем. Подпрете се на лакти, а пръстите на краката опрете на пода. В това положение завъртете корпуса на едната си страна, като при всяко обръщане се стараете да опирате земята с бедрото си от съответната страна. Повторете 8-10 пъти във всяка посока.

#От изправен стоеж наведете корпуса си надолу и опрете с длани земята. Дупето ви трябва да е нагоре, така че с наведеното си тяло да образувате обърната надолу латинска буква V. Започнете да придвижвате ръцете си напред, като опъвате и смъквате надолу корпуса, без да движите краката и без да докосвате земята с тялото си. След това се върнете с помощта на ръцете си отново назад в изходящата позиция. Повторете 10—12 пъти.