Позата се отразява не само на външния вид, но и на начина, по който тялото се чувства. Неправилната стойка може да доведе до болки в гърба, кръста, врата и раменете. За щастие съществуват методини системи от упражнения, които осъвършенстват и облекчават болките.

Добрата стойка намалява натиска върху вътрешните органи, подобрява работата на мускулите и цялостната ни гъвкавост.

Пилатес
Упражненията, характерни за тази дисциплина са насочени към  коремните мускули, таза и гърба. Пилатес е идеална гимнастика за целта. Препоръчваме я горещо на всички, които имат болки в кръста.

Йога
Тя е разнообразна. Всеки един асан е предназначен за възстановяването на гъвкавостта на тялото, мускулатурата и ставите. Редовните йога упражнения ще ви избавят от лошите навици при стоене на стол.

Техниката Александър
Създадена е от актьора Фредерик Александър, който заради стреса на сцената и последвалата от това неправилна стойка, губи гласа си. Чрез самонаблюдения и дисциплина той успява да се излекува. Техниката Александър ще ви освободи от вредните навици при стоене, ходене, тичане и дори дишане. Ще постигнете баланс, при който тялото е в покой, без излишно натоварване. Изисква търпение, тъй като е нужно време, за да "проработи". Може да се комбинира с йога или пилатес за още по-добър ефект.

Методът Фелденкрайс
Създаден е от физика и майстор по джудо Моше Фелденкрайс. Това е двигателна терапия, която ще подобри цялостното ви състояние. При болка ние обездвижваме травмираното място, което е нож с две остриета, защото мускулите в тази зона отслабват още повече. Освен това, пазейки болното място, ние заемаме неправилна поза и натоварваме още повече тялото. Методът Фелденкрайс ни учи именно как да избягваме неправилното обездвижване.

За финал, ето няколко съвета как да седите правилно на бюрото:

1. Старайте се да има лека извивка в основата на гръбнака
2. Поставете целите си стъпала на пода. Сгъвката при коленете трябва да е 90 градуса.
3. Раменете трябва да са разтворени.
4. Трябва да можете да движите главата си свободно. Във врата трябва да има лека извивка, а ушите да са точно над раменете.