"Най-сладко се спи тогава, когато трябва вече да се става."

За да удължите приятното усещане от съня, а не да ставате внезапно и да посрещате ядосани и сърдити утрото, полежете 5 минутки и ги посветете на упражнения. Когато е топло, може да направите 5 упражения - по едно за всяка минутка. Ако е по-хладно, може да направите 3, защото те позволяват да се правят и под завивката.

Упражненията се изпълняват в легнало положение. След нощния сън те подготвят тялото постепенно да премине в работен режим.

Изпълнявайте ги спокойно. Предварителната подготовка включва единствено махане на възглавницата, на която сте спали. часовникПротягане. Лежейки по гръб под завивката, протегнете крака надолу с изпънати колене и стъпала. Представете си, че искате да достигнете до другия край на стаята само с върховете на пръстите си. Едновременно с това протегнете ръце нагоре. Изпънете пръстите. След това внезапно отпуснете мускулите си. Върнете ръцете спокойно отстрани на тялото. Повторете 3-4- пъти. часовник

Срещу двойна брадичка. Изтеглете се до край на леглото - раменете се изравняват с края на леглото, а главата виси свободно надолу. Обърнете дланите надолу, а ръцете оставете свободно до тялото. Бавно броим до 5 като придвижваме главата към гърдите. След това, също с броене до 5, върнете главата назад. Повторете 10 пъти.

час

Наляво-надясно. Лежейки по гръб, бавно повдигнете левия крак, малко свит в коляното. Изнесете го над десния крак. Приберете бавно в изходна позиция. Същото повторете и с десния крак. Всеки крак изпълнява упражнението по 8 пъти.

час

Добро утро, крачета! Лежейки по гръб, повдигнете сгънатите в коленете крака толкова, че завивката да започне да се свлича надолу и да видите пръстите на краката си. Повторете 5 пъти.

 

часВече сте будни! Легнете по корем. Завъртете глава надясно и легнете върху лявата си буза. Протегнете се и леко повдигнете краката си нагоре. Ще почувствате силно опъване в плещите и седалищните части. Повторете с глава, завъртяна в другата посока. Изпълнете упражнението 3 пъти.

    След тези упражнение със сигурност ще погледнете по-весело на света и ще посрещнете утрото по-бодро.