Времето след работа е слънчево и приканващо да останем навън, вместо да се затворим в малките и сковаващи летния дух апартаменти. Градските паркове са пълни с хора, търсещи настроение. Няма нищо по-хубаво от семейна разходка, съчетана с приятна и релаксираща игра, който не натоварва. А на всичкото отгоре и помага да горим калории. Ето три приятни предложения за отмора след работа.

Бадминтон
Бадминтонът, или по-познат ни от детските години като федербал, е неангажиращ спорт, който можете да практикувате със семейството на открито. Подходящите условия са хубаво време и по възможност да не вали. Със снаряжението можете да се сдобиете във всеки спортен магазин или в така популярните магазини за левче. Сумата е скромна и няма да бръкне дълбоко в джоба ви. Може да играете за точки, като добавите и мрежа или просто да си подавате, за да издържите по-дълго без перото да падне на земята.

Калории, които ще изгорите, ако играете бадминтон
Така неангажиращият на пръв поглед федербал, всъщност е доста енергоемък. Ако играете в продължение на 1 час, ще изгорите цели 450 калории.

Тенис на маса
Ако си мислите, че тенисът на корт е по-изморителен и от него се изгарят повече калории отколкото тенисът на маса, то тогава пробвайте второто. Нужен ви е парк, в който има монтирани маси. Хилките можете да си купите за скромна сума отново от магазин всичко за левче. Не е нужно да сте професионалист, за да се наслаждавате на играта и да включите и малчуганите в забавата.

Калории, които ще изгорите, ако играете тенис на маса
Ако играете в продължение на един час тенис на маса, ще загубите цели 300 калории. За сравнение, тенисът на корт ще изгори малко над 500 калории за час. Сами виждате, че разликата не е голяма.

Фризби
В тази интригуваща игра можете да включите и кучето дори. То с удоволствие ще тича след „хвърчащата чиния”. Цялото семейство може да се нареди в кръг и да си подавате фризбито. По този начин изобщо няма да разберете как сте изразходвали стотици калории само за един час.

Калории, които ще изгорите, ако играете с фризби
Така приятното хвърляне на пластмасовия диск и опитите да го хванете, ще стопят малко над 200 калории за един час.