Всяка клетка, тъкан и орган в тялото ни има нужда от вода, за да бъде то силно, здраво и красиво. Водата е същински чудотворен еликсир. Тя влияе на правилното функциониране на организма ни повече, отколкото вероятно някога сте предполагали.

Ако в продължение на 30 дни единствената течност, която приемате е чиста вода, тялото ви ще изпита удивително подобрение във всяко едно отношение. Естествено, разбираме колко трудно е да се откажем от чаша кафе сутрин и малко вино вечер, но ви подканяме да опитате. Можете да бъдете сигурни, че няма да съжалявате.

#Водата подобрява креативността ви

Според редица невронаучни трудове, водата стимулира мозъчната активност. Тя ще ви помогне да се фокусирате и ще подобри познавателните ви процеси.

#Забавя стареенето

Поддържайки кожата си хидратирана, вие лесно и ефективно ще забавите стареенето. Водата ще ви придаде нежен, сияещ и здрав вид, който трудно ще постигнете с която и да е била козметика.

#Засилва имунната ви система

Според словашка поговорка „Водата е първото и най-важно лекарство“. Няма как да не се съгласим. Приемането на адекватни количества вода всеки ден ще подобри функцията на черния дроб и бъбреците ви, като ще спомогне изхвърлянето на вредните токсини от тялото ви.

#Подобрява функцията на сърцето

Водата спомага правилното функциониране на сърцето, като предотвратява сгъстяването на кръвта и предпазва от инфаркт. Само една чаша вода преди лягане би намалила заплахата от сърдечен удар до 50 процент, изпращайки прясно окислена кръв към сърцето ви.

#Предпазва ставите

Водата спомага възстановяването на хрущялите, така че ставите да могат да се движат плавно, ограничавайки тяхното увреждане.

#Спомага свалянето на излишни килограми и подобрява метаболизма

Ако единствената течност, която приемате е вода, тялото ви бързо ще се отърве от вредните за организма токсини, което ще доведе до свалянето на излишни килограми. Тя ще ви отърве от постоянното чувство за глад и ще подобри метаболизма ви. Искате плосък корем? Спазвайте добра диета, тренирайте редовно и приемайте чаша вода рано сутрин.