.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Какво би ни мотивирало да тичаме редовно

Евгений Милов | преди 1 седмица
тичаме
Снимка: iStock
Приятелите (в социалните мрежи) са всичко

Има начинът да превърнем спортуването в лесно и често занимание и за това помага приятелската компания, разбира се. Споделянето на фитнес постижения в социалните мрежи помага на мотивацията за спорт, сочат резултатите от изследването на учени от "MIT Sloan School of Management" в Кеймбридж, Масачузетс.

Проучаването, анализирало спортните резултати сред над 1 млн. души (пробягали над 350 млн. км за 5 години), сочи, че са социално обусловени – толкова по-високи, колкото по-голяма е компанията, в която тичат.

1 час тичане удължава живота със 7 часа Това ще се окаже най-ефективното упражнение за дълголетие

Публикуваното научно изследване в списание "Nature Communications" установява, че ефектът е още по-осезаем при мъжете, които се вдъхновявали от приятелите си без значение от техния пол, докато при жените това идвало само от приятелките.

"Самотният бегач на далечно разстояние" е отживелица, споделяйте спортните постижения с приятелите си и се мотивирайте взаимно за здравословен начин на живот!

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Колко често подстригвате косата си?