Спането без дрехи е едно от най-хубавите неща, които може да направите за себе си, без дори да сте будни и активни. Ето само някои от ползите за здравето - физическо и психическо, които ще забележите няколко дни, след като зaпочнете да спите без пижама или нощница. 

1. Статистически погледнато, хората спят по-добре и пълноценно, когато са голи. Температурата на тялото намалява естествено, докато спите. Когато спите, облечен с дебели пижами или завити с тежки одеяла, запазвате твърде много топлина, която нарушава този цикъл. Това може да стане причина за неспокойно спане и сън с по-ниско качество. 

2. Спането голи е здравословно за жените. Когато спите голи, кожата се проветрява, което е превенция срещу появата на дрожди и бактерии. Тялото не се поти и кожата е по-чиста. 

3. Когато спите дълбоко през нощта, се понижават нивата на кортизола. Така ще запазите косата и кожата си здрава и опъната.

4. Когато спите голи, се повишават нивата на окситоцин. Това ви прави по-чувствителни към докосване от партньора. Това, от своя страна, увеличава доверието и свързаността помежду ви. По-честото правене на секс заздравява отношенията и засилва любовта. 

5. През деня ще се чувствате по-уверени и ще имате повече енергия. Някои хора имат комплекси по отношение на голото си тяло. Спането без дрехи е начин те да бъдат преодолени. А това означава - повече самочувствие през светлата част на денонощието. 

6. Носенето на по-малко дрехи означава повече приток на кръв и по-малко болка. Ако имате проблеми скорема или кръста, спете голи, за да свалите това напрежение. Пристегнатите еластични ленти не ви правят добра услуга. Те решават проблемите само временно. 

7. Голата кожа поглъща хранителни вещества, по-ефективно, отколкото, когато сте облеени с дрехи. Спането гола помага за регенерация на клетките. Въздушният поток, който може да преминава свободно, ще помогне за това. ще помогне. Мастните жлези работят на пълен капацитет, което подобрява работата на метаболизма.