Все повече млади двойки не могат да постигнат съгласие по въпроса дали изневярата е допустима в отношенията им или не.

И ако според традиционните схващания момичетата са по-склонни към верност, романтика и идеалистични представи за взаимоотношенията с любимия, то резултатите от скорошно изследване показват, че това вече не е така.

В проучването са участвали 434 хетеросексуални двойки на възраст между 18 и 25 години. В 40% от случаите единият от партньорите е заявил, че отношенията му с половинката са изцяло моногамни, но другият се оказва на различно мнение, съобщава БГНЕС.

Според един от учените, провели изследването – доктор Харви, това е така, защото съвременните млади хора не си дават сметка за последствията и измеренията на нараняването, което подобно поведение може да причини на половинките им.

Интересното е, че не само мъжете се оказват така свободолюбиви, установи същото изследване. Доста често и нежните им половинки не смятат верността за задължителна, дори напротив.

Дамите, подобно на мъжете, са склонни да изневерят, при това без да смятат, че това е толкова сериозен проблем.

Тенденция е също и голяма част от младите двойки да не ползват презерватив при сексуален контакт, ако връзката им е по-продължителна. Това, заедно със статиските за все по-чести изневери, повишава значително опасността от венерически заболявания.

Около 30% от постоянните двойки си изневеряват един на друг, независимо от това дали имат официален брак или деца.