По време на менструация влажността на влагалището е повишена, в резултат на което се повишава чувствителността и удоволствието от секс за повечето жени става още по-голямо. 

Според повечето жени месечният цикъл е сигнал за мъжа, че жената свети на червено, а това означава – вход забранен. Да, ама не! Пред влюбения мъж, който изпитва неудържими чувства към една жена, бариери и спирачки не съществуват. Което означава, че ако случайно месечният ви цикъл неочаквано ви изненада по време на интимните ласки или пък на него изобщо не му пука дали сте неразположена или не, няма нищо друго, което да ви попречи да правите секс.

Стига, разбира се, кръвопотокът да не е прекалено силен, вие напълно спокойно може да се отдадете на любовната игра с най-подходящите  секс пози, особено приятни и удобни за прилагане в тези дни на месеца:

1. Кучешка

Тази страхотна поза може да практикувате както на колене, така и изправени. Ако се страхувате, че нещо може да изцапате, душът е особено подходящото място за нея. Тя дава възможност и на двама ви взаимно да се насладите на сексуалната игра.

2. Лъжички

С тази поза вие лесно контролирате проникването и давате възможност на партньора си нежно да гали гърдите ви. Освен това, позата е особено благодатна за дамите, които изпитват болка по време на цикъла си, като я облекчава значително.

3. Мисионерска

Тази класическа и любима за много жени поза намалява течението и ще ви помогне да избегнете притесненията за евентуално изцапване. Чудесен вариант е, ако я практикувате на по-висока позиция. Например маса, шкаф или бар плот са удачен избор. Това ще помогне на партньора ви да застане срещу вас в изправена позиция, а вие да качите краката си на раменете му. Не забравяйте да поставите под таза си кърпа или чаршаф, който да попие червената течност.