Сигурен начин да започнете новата година по-сплотени от всякога, е да споделяте повече интересни занимания заедно. Най-добре ще е, ако всичките изредени ги направите за първи път с любимия. Някои от тях са поучителни, други – съблазнителни, а трети – доста екстремни. Но нали знаете – и в добро, и в лошо, и в екстремно – все заедно! Започвайте четенето и действайте!

1.Когато навън стане по-топло, излезте и съзерцавайте звездите с часове, наричайте си ги и се забавлявайте.
2.Престраши се най-после да отидеш на палатка. Поне за една вечер. Не е чак толкова страшно. Направи го заради него.
3.Подредете най-после мазето, но заедно. Ти подреждай своите неща, той – неговите. Така всеки ще знае къде са му нещата след това.
4.Направете си закуска и я сервирайте в леглото.
5.Поканете всичките си приятели на парти. Причина или повод не са ви нужни. Не забравяйте заедно да подредите и почистите след това.
6.Вземете си най-после домашен любимец. Започнете например с хамстер или морско свинче, в случай, че няма кой да го гледа, ако пътувате.
7.Престраши се най-после да се пробваш със зимните спортове – ски, сноуборд, скокове. Всички знаем, че искаш, а и половинката ще те подкрепя.
8.Направете си собствено суши и забравете за ресторантите и поръчките до дома. Разберете колко е забавно да готвите заедно.
9.Оставете за малко тези компютри и си купете настолна игра – домино, монополи, „Не се сърди човече” и открийте колко е забавно да споделяте емоциите си лице в лице, а не пред монитора.
10.Купи си най-после ролерите, за които си мечтаеш от няколко години. С тях ще разбиваш парковете през пролетта и лятото.
11.Направете вечерна разходка в квартала. Сигурни сме, че повечето от вас не са го правили и дори не познават добре околността. Ще останете учудени колко приятно е изживяването.
12.Купете пъзел. Наредете го заедно с любимия. Тези занимания не са само за деца.
13.Когато сезонът бъде открит, не пропускайте да се запишете за рафтинг. Защо ли? Защото не сте го правили никога през живота си, нали?
14.Не забравяйте наесен да се включите в приготвянето на зимнина на село – белене на чушки, мелене на домати, цепене на дърва, варене на лютеница.
15.Купете и засадете дръвче заедно. Нали казват, че човек трябва да засади поне едно дръвче през целия си живот. Какво по-хубаво от това да го направите с най-обичния и човек, няма!
16.Направете си пикник в парка, или защо пък не, и на плажа.
17.Направете колаж на вашата връзка – принтирайте различни снимки от различни периоди на вашата любов и ги залепете върху картон. Доукрасете с различни декорации.
18.Просто излезте на терасата и съзерцавайте изгрева/залеза.
19.Запишете се на уроци по танци. Независимо дали сватбата наближава или е отминала. Целта е да се забавлявате.
20.Запишете се доброволци за някаква кауза.
21.Изпратете дрехите, които планувате да изхвърлите на боклука, в дом за деца или други нуждаещи се.
22.Почистете поне веднъж междублоковото (междукъщното) пространство в близост до дома ви.
23.Идете на риба. Не боли толкова. Угоди на половинката, която е луда по спорта.
24.Съгласи се да идеш на футболен мач. Само не забравяй, че охраната ще изземе всички флакончета с парфюм или дезодорант от чантата ти.
25.Скочи с бънджи. После и той. Споделете преживяното и сравнете.
26.Направете пролетното и есенното почистване заедно. Нека той разбере колко отговорна задача е да поддържаш дома чист и уютен.
27.Изчакайте да завали дъжд, излезте навън и започнете да се целувате, без да се притеснявате, че ще ви навали.
28.Време е да се амбицирате и да бъдете сериозни през 2013 година. Купете си карта за посещения на фитнеса и го посещавайте редовно и двамата.
29.Посетете планетариума в Смолян в случай, че още не сте го правили.
30.Същото се отнася и за Националната астрономическа обсерватория в Рожен.
31.Ако предприемете стъпка за домашен любимец куче, то задължително посетете местен приют за бездомни кучета. Там, със сигурност, ще намерите пухкава топка, която се нуждае от вашата любов.
32.Опитайте да направите фондю заедно.
33.Купете си билетите за пътуването, за което мечтаете от толкова време. Време е да не са само планове, а истинска реалност.
34.Ходили ли сте на опера заедно? Вероятно не сте, дори и по отделно. Време е да го направите.
35.Организирайте роднинска вечер. Крайно време е да запознаете двата рода. Може да ви се стори мазохистично, но може и да се окаже доста интересно, вместо да чакате до сватбата.
36.Измислете имена на бъдещите си деца. Това е в случай, че нямате все още.
37.Организирайте дълъг планински преход.
38.Купете си велосипеди. Когато времето се затопли, карайте заедно в близкия парк.
39.Определете един ден в седмицата, в който няма да се прибирате с градския транспорт. Ходете пеша за здраве (естествено, когато метеорологичните условия позволяват това).
40.Напишете късметчета за цялата година - общо 365. Всеки ден си теглете по един.
41.Направете си своя градинка в двора. Ако нямате такъв, използвайте балкона. Може да пробвате и градинка с подправки.
42.Посещавали ли сте казино някога? Пробвайте си късмета заедно.
43.Запишете се за конна езда.
44.А какво ще кажете за бунгало на плажа или каравана? Мизерно? Нееее, по-скоро ново и вълнуващо!
45.Харесайте книжка, жанрът, на която допада и на двама ви. Прочетете я заедно. Ще отнеме повече време от обикновено, но затова пък ще е романтично.
46.Задайте си въпроса къде не сте правили секс. Отговорете с действие.
47.Поръчайте си персонални хороскопи.
48.Нуждаете ли се от влизане във форма? Изберете диета, която е подходяща за двамата и ще спазвате за определен период от време.
49.Пробвайте дали може да влезете в мола и да не купите нищо! Вижте кой ще е първият изкушен (ние вече подозираме от какъв пол ще е той).
50.Определете ден от работната седмица, в който, независимо от натоварения график, ще закусвате, ще гладите и ще се къпете заедно.

Ако не сте се изморили от лудории, очаквайте продължение съвсем скоро...