Няма жена на този свят, която да не е била предавана... от друга. Някои женски приятелства приличат по- скоро на змиярник. Съскате си заедно срещу някоя, а после - една срещу друга.

Бъдете внимателни какво споделяте с така наречените си приятелки, защото тайните, които им казвате, могат да се обърнат срещу вас и дори да ви костват кариерата или личния живот. Защото освен известните златотърскачки, има и такива, които търсят и богати приятелки.

Истинското приятелсво е когато двете се радвате на успехите си и никога не завиждате. Давате си искрени съвети и никога не унижавате или предавате вашата приятелка. Пазите искрено тайните й и не допускате никоя друга да я замести.

За съжаление съществуват и други видове "приятелство". Например, поради лични облаги. Вие сте успешна, красива, познавате много хора, имате контакти и хубава репутация. Искат ви за своя приятелка, за да навлязат и те в тези среди, да им уредите работа и запознанства. Внимавайте, защото такива жени могат да ви сринат репутацията бързо с клевети по ваш адрес и бързо да заемат мястото и позицията ви.

Друг вид предателство е да не могат да опазят тайните ви. Това е лицемерие. Забиват ви нож в гърба, споделят личния ви живот пред други хора и ви клеветят с обидни думи. А сме чували и за още по-лоши случаи с откраднато гадже или съпруг. 

Между приятели и просто познати има голяма разлика. Колеги, познатите на маса и истински приятели - това са различни хора. Да не говорим и за т.нар. "Фейсбук приятели". Тази категория е отделна и няма нищо общо с истинското приятелсвто, което се ражда с години и е вечно до живот.

И не забравйте, че с каквито се събирате - такива ставате. Вие сами решавате какви да са вашите приятелки.