Много мъже и жени са преминали през големи трудности изпитания през живота си и голяма част от негативната емоция се запазва в тях. Най-важното в този случай, че жената до вас е изпаднала в сериозна депресия е да комуникирате непрекъснато с нея. Ето няколко, окито вие трябва да знаете, за да й помогнете.  

Дълъг път

Когато тя е в депресия, това ще я промени и затвори, така че трябва да си върнете предишното лъчезарно момиче. Но трябва да знаете, че докато човек е в криза, това се пренася и върху връзката му. Ако сте в такава ситуация, имате да извървите дълъг и труден път.  

Тук става дума за проблем, който води до сериозна депресия при мъжете

Проблемът не е в нея

Тя трябва да разбере, че проблемът не е в нея и оттам трябва да тръгне лечението й. За съжаление, едва ли е възможно вие да я излекувате изцяло, защото депресията е сложна, не напълно разбираема и има многобройни причини за нея.

Ще трябва да дадете най-доброто от себе си, за да я измъкнете от трудната ситуация.

Какво да ядем срещу депресия

Проучете въпроса

Това, че не сте специалист, не означава, че не трябва да се образовате и да четете за депресията. Научете повече за проблема и как той влияе на живота на жената до вас. Това ще ви подготви да разберете в подробности естеството на кризата и ще ви предпази от това да направите прибързани заключения.

Любов и подкрепа

Тя има нужда от вашата подкрепа през този труден период, но не прекалявайте с обичта си, нито с настояванията да потърси помощ или със собствените си страхове. Най-важно е тя да знае, че сте до нея.

Често игнорираме женските драми

Опасността е и за вас

Депресията се отразява и на двамата в една връзка, така че трябва да внимавате да не бъдете повлечени по същата плоскост като половинката си. Покрай нея е доста вероятно да развиете такива проблеми и тогава изпитанието за вас ще стане двойно.

Все от някъде трябва да се започне, важното е да сте решителни.

Разбийте кръга

Трябва да наблюдавате реакциите си - кои са най-мъчителните моменти за вас, кога тя ви изнервя най-много? Как реагирате вие - остро или задържате емоциите в себе си и как се чувствате след това? Нахвърлете тези реакции и причините за тях, и ги анализирайте. Осъзнаването на ситуацията може да ви е от помощ.  

Има как да направите живота по-лесен

Бъдете толеранти към себе си

Депресията не се лекува за един ден. Няма смисъл да очаквате рязко подобрение в кратки срокове и ако много напъвате, само повече ще се ядосвате.

Нищо няма да е същото

Трябва да сте наясно, че връзката която сте имали никога няма да бъде същата. Първо, заради депресията и второ, заради всички пробелми, които ще преживеете около нея. Със сигурност бихте искали да бъдете отново със същата жена, но е малко вероятно това да е така. Но добрата новина е, че това вече ще е една по-опитна и зряла жена, която е преодоляла едно от препятствията в живота си с ваша помощ.

Ето как да неутрализираме депресията в офиса